Sunday, December 13, 2009

Btol kata die....

baru aku realize...ak memang seorang yg mintak pendapat org....tp mengharapkan pendapat yang aku nk dengar...

btol kata die...ak sengat emosi bile dengar pendapat orang sampai kadang2 boleh buat gado....

btol kata die...jgn terlalu sensitif dalam masalah..take it easy...

btol kata die...x guna x puas hati cakap belakang..tp x buat ape2....

die sangat betol walaupon aku benci die...ak xnk hilang die...aku x nk die jauh...

aku dah gile!!!!!!!!
aku x nk ilang motivator aku...
jgn pergi...please....

give me my life back...

kawan2....help me....i need my life back.........

Saturday, December 12, 2009

my new bes fwen...



ni laptop terbaru sy...sgt suke sb kaler maroon..hehe...

PS: gambar tersebut bkn lah gambar sebenar..juz amek kat tenet je..kuikui

6 Dec 09 Part II

aha....sekali die panas nk mati kan..konon tgk x berasap mi 2..cam x panas la..rupenye panas cam nk mati..ak rase die panaskan gune microwave...panas dlm punya!!!!

ngap la tanpa bismillah....kesannye..ni ha..lelangit ni bongkak gile dah...ulser siap ade 2 ni ha..
peh..memang terbaik....sakit gile 2 hari gak la mkn ape je...sampai skrg tau..ade la dekat seminggu...

sakitnye tuhan je tau..siap cuti sehari kot...x g keje..wah..sungguh malu nk ckp cuti sebab ulser..mcm x logik..tp kan..sb benda ni la ak demam..trok kan penangan x bace bismillah???

beb..ni bukan cte tipu k..kalo x caye..tnye la kawan2 opis ak..seyes sakit..diorang siap pasan lgi pesal ak x bercakap or kurang bercakap...siap muke monyok lg...sume pelik ho...

peh...ngadu ngan mak igt kena la kesian seposen 2..sat g die bebel tiap2 hari...mmg terbaikkk....
sakit kene...telinga pon panas..wahah..padan muke ak kan???
ni mlm ni adik beradik ak nk ajak g karok lak kan???
ape ak bole buat??dok senyap goyang kaki la..berani lak ak nk menyalak kat tempat tersebut...maunye ulser ni terkeluar dr mulut..wahaha...

k beb..adios...

Tuesday, December 8, 2009

6 DEC 09

ari ahad ari2 g melaka..jumpe yuyu...nk bincang pasal reunion diner batch ak...so g la kan...dah la x mkn dr pg..sampai melaka dalam pukol 11 lebey...so..korang bole baygkan la kan perut ak dah maen lagu ape..bukan takat keroncong utk ana je...silap2 it's my life yg aerosmith nyanyi pon ade...lapo beb
destinasi seterusnya selepas melaka central is dataran pahlawan..peh...baru ak tau..dah chantekkk rupenye ek?????
kagum2 dan kagum...dan kagum....
but the problem is....jam...melaka sgt jam skrg..maybe sb bangunan byk tp jalan masih lg kecik...

pas2 jalan punye jalan...sampai la 1 kedai mkn ni...x sure la name die ap...order la bihun laksa nyonya (eh btol ke name die..cam tonggang langgang je ni..)

oleh kerana sy terlampau la lapo dan agak kebuluran..sy pon menelan bihun tersebut...ups...sebelum itu..ini dialog sy dlm hati

eh???x panas ke bihun ni???x berasap2 pon...
perot lapo nye..bantai la mkn..yuyu pon mcm bz je...
die x kesah kot kalo ak mkn bagai nk gile kan???kehekh
kaco2 kuah sket..peh..pekat..kompem sedap...
NGAP!!!!
to be continue....

Wednesday, December 2, 2009

LIFE ISN'T FAIR!!!!!!
GET OUT OF MY LIFE!!!!

Tuesday, December 1, 2009

SABAR

PEsal sume org nk uji kesabaran aku ni????
ak tau la ak bole sabar...but kadang2 2 much ok...lastly ap ak bole buat??
nges kan...
dads it...camne nk buat org pham kte marah n x suke...
kalo ak tgah marah kompem ak x pandang muke org 2...so kalo ade yg agak2 penah kene cam 2..maksudnye ak mmg tgah marah ngan korang...
ak x reti nk lepas..juz tau nk nges...sb ak xnk sakitkan ati org...or maybe ak suke sakitkana ati org...tp mmg ak x pasan ok????
lantak la...yg ak tau...ak tau ap ak nk buat..akan buat n sedang buat...so jgn ngade nk marah2 or remind ak anything...yucks (ak mmg xkan respek korang) 2 ol yg penah sakitkan ati ak........

Tuesday, November 24, 2009

TIDAK...
BUHSAN...

hari yg serabut

oleh kerana hari ni aku serabut..so aku xnak tulis cantek2...plus..kalo salah eje pon ak malas nk layan..ok????
pagi2 td konon cam semangat la kan g keje....tp tetbe mud ak lari kat mane ntah..lupe lak nk keja...so ape lagi moody la ak sampai tgah hari...naseb la dapat makan...ok la plak pas2 kan (so..kalo korang nk pujuk ak yg bermuram durja..bg je la makanan..hehe)

ok la..malas la nk cakap pasal diri sendiri dlam entry kali ni sebab ak rase cam byk sgt kot ak buat hari ni plus..sume cam suam2 kuku je...xde yg bes pon...(kot!!!)

aLAHAI...

Sunday, November 22, 2009

IZI dah DaTANg

ade pendatang baru la plak kat blog ak ni...
cheh..mamat..ko sampai jugak kat blog ak...tq la sebab ko la org 1st dari opis yg sampai ke sini..
pastikan tidak kantoi!!

Friday, November 20, 2009

she's sooooooo cute....i want her..







i wonder how my baby looks like..ahaks!!!

Relationship...

arini ak nk layan jiwang2 sket...sebab ak baru je aps bace satu buku ni...


ak cam suke jugak la..sebab byk quotation die cam menarik perhatian ak..basically buku ni cte pasal why laki n pompuan x bergado....n the solving plan for it...
utk tambahkan kefahaman pembaca(wacheh..ayat poyo gilos)....
die buat la istilah yg kononnye...woman dari venus n man dari mars...
mcm hyperbola la nk ckp yg kononnye sgt2 berbeza lelaki and pompuan....mule2 intro die pon ak bace..peh...syahdu sungguh...
sebab da introduction la makes me nk bace lg...buhsan jugak la kan sebab cara tulisan die meleret2...tp...bernas la...juz sabat membace yek???
hehe...

from my point of view...
relationship is not only love...

PERCAYA, PENERIMAAN AND KEIKHLASAN...
UPSS....PLUS...TOLAK ANSUR....

Monday, November 16, 2009

halllu al...

sangat2 berhabuk ini blog..masuk2 je gua dah tersedak2..hampeh....
ape ak nk cte kali ni ek??ha...
camni ni cte pasal ak yang makin kering...adus la..camne aku budget duit pon ak x tau...setangah bulan je tros ak kering cam cipan..x pasal2 kene la mintak loan kat yg berbahagia MR R kan..naseb die ade la bg sedekit..ni kes duit xde ni..ak siap bawak bekal kot g opis...2 la makan x berhengat...makan sume telan..baju lagi...suar lagi..peh..dah mcm gaji 2 4k la plak kan..wahaha...padan muke ak...lane kali buat la lagi hann....pastu...2 3 hari ko dah start pose...
terpikir la gak kan..ni baru dok single...kalo dah ade anak beranak???(dah la aku nk anak ramai...erm???am i)
so..kepada kengkawan 2..sila la beringat yek...
tetbe teringat tyme belaja...xde pe yg nk difikirkan dgn kritikal..sume dah disediakan...skrg??????
<<<<<<<<>>>>>>>>

uhuhuhu...sekian je la..corat coret ak kali ni..kang taip byk2 nt...meletop lak kayboard ak..wahaha...

Thursday, October 22, 2009

Latest pic...






















ari2 panjang, nelly, k.julie, a.nick. teac & adik teac dtg beraye umah aku...






so..ak bawak la diorang g putri harbour...tmpt 2 dekat2 je ngan umah ak..plus die bawah UEM Land jugak....ni la pic terejal yg sempat kitorang hamek....

Wednesday, September 30, 2009

miss by blog!!!

dah sgt lame x update blog berbulan2 kot...latest cte pon pasal umah 2..skrg ni dah xtau la bile mase nk curik utk update ini blog..aduss...tp ade niat nk tulis..juz xde ,ase..ade sape2 nk volunteet update kan???
sila patuhi syarat2 ini...
haha
nak taip syarat pon malas kot..hehe
nt sambung..da...kawan2..

Sunday, September 13, 2009

~MOODY MODE~

I hate Morning!!!morning blues...
nope!!!
i donno why..dari semalam ade je cam x bes...dari pagi lg...
ade je menyakitkan at..x la jugak..tp ntah la..buhsan!!!
g jusco tebrau ngan my junior..sebab graduation celebration..thanx adik2...
balik je mmg dah hampeh je pasaan..drive pon dah mcm org gile je...
sampai umah pelik gile..pesal lak bilik ak bersepah n almari terbukak..xpe la ingat mk kot yg geledah..then baru tau umah kene rompak sebab pasan laptop atas katil dah xde sebab nk online..
siot..baru la ak tau umah kene rompak...banyak gile brg hilang..ak x nk mention la pape...
pas2 lak mudy memangjang...
xpasal2..my sum1 pon kene..actually ak nk die calm kan ak je..saje nk ngade..
pg ni plak..tgk kete dah kotor..peh..make up tebal gile kete ak..
mmg ak marah..
pas2 start enjin lak nampak plak fuel warning!!!!
ape lg hah???
dah x pasal ak nges je kat petronas depan umah sebab cam sedey sgt n x tau nape ak jd camni...
egain..bawak kete cam org gile g keje..
pas2...pakai kasut lak x bes..ap lg la ni!!!
jalan2 tercabut lak kasut...mak ai..bengang!!!
sampai pintu opis lak, employee kad ak lak jatuh...again...malu!!!
angkat dan melangkah hampeh n bengang g opis...ak mmg buat muke bangang je arini..
tolong la...
ak xtau la nape ak camni...
geram la sgt!!!
ok..ak nk start keje...xtau la ade mud ke x nih..
hope cpt la ak ok...
da...
-END-

Friday, September 11, 2009

nape la pose arini lapo sgt nih..x ngantok...lapo la plak kan..aduss....arini dah dapat gaji..diam2 dah dekat 3 bulan dah ak kat kompeni ni...n aku getting bese dgn culture and environment nih kot..
ntah..nt aku sambung lg...

Wednesday, September 2, 2009

2 sept 2009

Hari ni...aku bese je..suam2 kuku..x bes sgt..s la sedey...yg besnye..semalam aku tdo dekat 10 jam kot...dek kerana migraini...x jugak..sebenanye..cuaca yg memaksa aku tdo ngan hebat dan mantapnya!!!
aku xde idea la nk post ape..tp nk post..hampeh x...maybe pasni aku kene post art work plak ke kan>>.hehe...
cik hann oi..sejak bile lak ko pandai art2 ni kan????

Monday, August 31, 2009

A....

wah..tensi la plak kan skrg nih...aku tensi sebab x upadate pape la kat blog ni..so ade x makhluk yg n update kan utk ak??hehe
arini hari merdeka...tp x rase pon bahang merdeka...1 sebab kurang sgt bendera kat mane2...kurang org letak jalur gemilang kat kete...sebab xde celebration kot sempena h1n1 n pose ni..org x kose nk melayan dah kot...
td aku bersiar2 dgn enche sum1...bes la jugak...tp aku buat muke seba xtau la nape hari ni cam penat la sgt kan..ingat nk shoppling raye dgn enche sum1...tp baju cam same je...adus...spil sungguh..tp pape pon..aku sgt hepi sebab dapat kuar ngan enche sum1..hepi gile sey!!
tp 2la...nk buat camne kan...kalo dpt pilih bju raye same2 lg bes kot....
nk la kuar lg..kan bes kalo enche sum1 plak yg ajak...cair aku ho..hehe...
mlm ni sadiq n abg nk balik pahang dah..setelah 3 hari 3 mlm kat umah..sonok jugak la kan....
juz mimi je xde...ape la cik mimi ni...balik la cepat..

Wednesday, August 26, 2009

Hann Mahu Ini!!!


Dah dekat 2 bulan Hann berangan nk buku nih...Tp asyik lupe je nk beli kan??Mcm berminat la nk beli..Nottice bout thiz book from hot fm..satu hari semasa driving balik dari keje..dgr la sorang pemanggil nih call...cte pasal buku ni..mase dgr pon dah mcm bes..kalo bace lg bes kot...Nk buku ini!!!

Saturday, August 22, 2009

Bersihkan hati

Sempena bulan Ramadhan taun ni..akua de azam baru tau...aku harap dapat bersihkan hati...hilangkan dari sifat2 riak...ngumpat...dengki..iri hati...aku takut kalo aku dihiasi ngan perangai sume 2...doakan untuk aku yek???
1st day pose???erm...perit seh...gastrik datang la plak kan???
berbuka pon dgn ubat tau...tp td buke kat hotel M suites..dapat invitation sane..actually aku gantikan tempat sum1...tq kak Afzan..
and I really enjoy those moments there..tq 4 sum1 dad make me really happy today....hann tgah bunga2 cinta nih..huhu..sape???xnk bgtau...2 early la nk cte..hehe...juz doakan kali ni hann x buat salah lg k???semakin malas nk update blog la..hehe

Thursday, August 20, 2009

Hallu...monin...

Hye..sume2...arini adalah hari yg suam2 kuku je bg aku..xde yg bes & xde yg x bes..
tp aku ade sumthing nk share...penah x rase keprcayaan pada seseorang 2 dah hilang??
actually aku kene cam ni sebab aku sgt mudah percaya kat org kot..no!!!aku x mudah percaya..tp bile aku dah bg kepercayaan...memang la aku percaya 100%...but!!!remember!!!jgn jd mcm aku..jgn percaya org totally!!!!except ur family (of course!!)
bukan pe..aku xnk korang kecewa mcm aku penah rase..dah byk kali tau mcm ni..nape ntah...but!!!take it positively k dear fwenz...

and 2 those yg suke sgt buat org hilang kepercayaan 2..hentikan benda2 nih sume..bukan aku laser or pape..no!!!!
aku juz nk sume org idop aman..hehe..kan bes..kalo sume org xde pasaan hasad dengki n baik je 2 each other kan???

buat mase ni..aku selalu doa Tuhan jauhkan aku dari pasaan negative, ngumpat, and ape2 la yg x bes..nk dok dalam tempurung sendiri cam x bes lak kan??tp 2 la..actuallu aku dah mula takut dgn real world..seyesly..byk benda yg aku kene belaja..dlm usia yg sgt muda..aku dah start expose pd alam pekerjaan..yg kadang2 aku rase aku juz sedia n pysically je not mentally..

Kepada sume org yg x keje...aku nk takut kan korang nih..haha...BE READY!WELCOME TO THE REAL WORLD!!

Tuesday, August 18, 2009

yesterday was amazing!!


YESTERDAY BEST SHOT....

Ps: To the 1 i love...tq four your support. Your support makes me be what I am rite now...I appreciate all the sacrifices you had made..Thanks for making my life colorful..I juz can't leave without u and no 1 can replace u in my heart...

Sunday, August 16, 2009

aktiviti hann

615 am-bangun pg untuk solat (peh..awal hann solat..salu 630...tau nape??sebab aku tdo 1 katil
ngan membe aku...sekali x selesa da tdo mcm 2...dah la sejuk..gigil2 aku...2 pon lepas
bangun 2 3 kali dok menahan kesejukan...seyes sejuk...)

745am-815am(yeke mase nih???erm...)- g breakfast dengan jayanya..dengan hebatnye aku memesan 1 pinggang bihun soto n 1 set roti jala..(bunyi nk menang ko ni hann..sebenonye..bihun 2 ade a 5 sudu je ko amek...roti jala 2 pon..alahai....)

830am-ntah am..-berbual2 gosip n mengumpat aka keje pompuan..ngan fa..(hann x salah k..fa yg jahat..hehe..x pasal name fa naik)

MAAF MASE SELEPAS INI TIDAK AKAN DILETAKKAN KERANA HANN ILANG INGATAN TERHADAP MASA..

pas2..g booking pic dalam dewan sebab hann nak grad sok..(yeay!!!senakal2 ko hann..grad jugak akhirnya!!!)

then g jusco..beli baju baru...sgt bes..sgt suke dad baju...sowi yek..pic baju x sempat amek dah pakai teros..hehe

pas2 g tgk baby en hassan...actually kenal en hassan tyme join ajk pesta konvo kat utm...
cute sey anak die...korang x dgr lg cte camne en hassan tackle bini die..seyes cair korang dgr...n they r really perfect family!!! aku x berani pegang anak org... + + yg kecik..mau ape je jd..suke budak..tp baby x reti la nk pegang..xpe..maybe akan tere lepas anak sendiri...anak2 ibu kompem korang dapat ibu yang bes n sporting!!!(hann ko ckp pasal ko ke hape nih??)


pas2..balik la utm..g mand sume....then kuar lg..tp sebelum kuar..hujan lak kan???peh mak ai..cuak sey aku..aku ni takut nk drive tyme ujan2 sebab kalo guruh n kilat..aku tutup mata tros..hehe..bahya kan??suke2 aku je nk drive si seksi 2 kan??

lebey kurang camni la seksi aku..tp sila abaikan no plat tersebut ye??

then aku pon kuar la shopping..lebey kurang pkol 4...tau ape aku dapat????tada!!!!!

kasut untuk konvo...


kasut jalan2...

2 ketol kasot!!!!sgt suke both kasut yg pink gedik n other 1 nampak cam seksi n ranggi!!!!

yahoo!!!

halo kawan2...kepda sume kawan2 yang kenal hann...disini ada 1 pengumuman penting yang harus anda ambil kira!!!
hari ini bersamaan 16 ogos 2009 merupakan besday hann yang ke 22 tahun..diharapkan anda semua dapat memberi hadiah (wajib) dan wish (sangat wajib!!)....sekiranya anda gagal berbuat demikian..hann akan...hann akan...hann akan....
KECEWA!!! DAN AMARAH SEKALIGUS BERTUKAR MENJADI HIJAU...(aik???eh,helo hann..ko bio btol..nk jadi hulk ke hape 2...ikeikekeke..)

Friday, August 14, 2009

alahai nasib...

sedih sgt tgk ape yg dah jd....niat aku nk tolong die berubah sebab die penah ckp nk berubah...aku ikhlas sgt nk tolong..ye la..kalo bukan kite sesame Islam nk tolong..sape lg..x sampai hati tgk die hanyut..

aku tau die ade niat baik..

aku tau die baik...
aku tau die memang nk berubah..
tp die perlu org untuk kuatkan die...

aku tau ape yg die rase even die x ckp..
aku pham ape masalah die even die x penah ngaku...

aku xtau nape aku bole pham die even die silence...


sepanjang aku tolong die...alhamdulillah..memang berubah...
aku nampak..

aku gembira...
die pon nampak tenang daripada sebelumnya...

die nampak gembira..
aku nampak senyuman die memang jujur n ikhlas tunjukkan die betul2 gembira....

aku nampak die tenang...sebab semua yg dia cakap die atur satu2...


tenang..sangat2 tenang..
die nampak ape jalan idop die.. die dah pandai pilih and rancang jalan idop die... gembiranya aku!!!sangat2 gembira!!!Tuhan je tahu ape yg aku rase...
memang aku penah nk kalah bile ape yang aku buat..buat die rase rimas..marah..x sempurna..tp kerana doa n niat kot buat aku kuat..seyesly,
hann memang x penah sekuat ini...Terima kasih Allah sebab tolong aku untuk menolong orang yang betul2 perlukan pertolongan...
masa berubah....tp aku x pernah inginkan die berubah......dari hari ke hari..aku nampak perubahan 2...makin hari..makin sakit, kecewa hati ni tgk keadaan die..tp..aku x pham..kenape aku masih lagi setia..menunggu..dan bersabar...
aku x tau ape hikmah kesabaran aku ni.....doa???x pernah putus2 pada die..aku x pernah putus asa untuk kuatkan die..
sebab aku yakin..

die memang kuat..
niat berubah ada dalam diri die..
bukan dari sape2..

aku pham niat suci die..

aku kenal die...

walaupon ramai yang memujuk untuk hentikan 'agenda' aku ni...tp aku masih lagi kuat....pelik...memang pelik... memang aku lemah.... aku sedar aku lemah.. lepas ape yang aku usahakan..sekarang aku kalah.. aku x kuat lagi untuk bantu die... aku give up sgt... banyak kali aku pujuk hati ni supaya bersabar...bertahan..tp aku x boleh..kali ni dugaan memang kuat..aku x tertanggung..sampai makan diri sendiri...sekarang aku baru sedar..aku bukan org terbaik untuk berada disamping die..aku terpaksa pergi walau pon aku sendiri x mampu...seyesly x mampu...Allah..kuatkan die...itu je yang aku mahu...

PS: maaf 'die' hann x mampu bantu 'die' lagi...hann mintak maap banyak2...hann xkuat mcm dulu...hann pergi, tp doa hann sentiasa dengan 'die'.....even perubahan 'die' sekejap, hann bersyukur...sangat2 bersyukur....tq 4 all those unforgetable moments....

Thursday, August 13, 2009

i donno wat happen 2 my tempat menjerit...
wah..sangat bengang!!
nape tetbe ko rosak lak??
kawan2..hann dah makin ok atas sokongan korang sume...
tq k??
n jutaan penghargaan untuk kak yati atas ape yg die dah tolong td...
seyes ly mendalam sgt kat at aku
Hann will start new journey...
jengjeng...

Tuesday, August 11, 2009

KAWAN2 HANN NEEDS YOUR SUPPORT...HANN X KUAT...KEMBALIKAN HANN YG DULU..YG CERIA, SENYUM, GELAK2..N KUAT HADAPI PAPE PON RINTANGAN...TOLONG K??HANN NEEDS U NOW...

pS: Hann x salahkan sape2..Hann x dendam kat sape2..Maap kalo ade yg terasa..Hann nk sume org bahagia...My blog is my online diary..so I wrote everything dad I feel..

Chaiyok Hann!!!Kuat2!!!

Last post aku ade bgtau yg aku demam kan??actually dari ari sabtu malam lagi aku dah demam..simptom2 demam dari ari Jumaat..sampai sekarang (Rabu) x kebah...aku bukan jenis yg demam lame2 or senang demam..kali ni lak mcm seksa gile demam nye..aduss...maybe nk hapuskan dosa2 aku yg dulu..
Thanks God...alhamdulillah...
I m dying now...sangat2 tired...really weak...all diz happen serentak,demam n masalah yg aku sendiri pon x penah terpikir akan hadapi...Its ok..alteast I realize dad Allah masih sayang n ingatkan aku..sebab 2 die nk aku hadapi sume nih kat dunia..bukan kat akhirat...
aku percaya sume ujian yg Allah bg adalah berdasarkan kekuatan iman kite..kalo Dia tau kite x mampu..Dia xkan uji kite sedalam ni..Thanks God...

Aku sangat2 firgile kali nih...hati sangat2 cepat sensitif n tersentuh...sangat weak untuk bangun n teroskan idop...Please Hann...Be strong...For the sake of their happiness...aku sanggup saket...seyesly, aku x tipu..tp aku ikhlas decide keputusan 2...

Demam kali ni memang terok..mungkin antara demam paling terok aku terima...semalam (Selasa) g clinic..doc bg MC 2 hari..yeay!!!die suro aku rehat cukup2 sebab die kate antibodi aku sangat2 lemah...so takut terkene h1n1 kalo aku terexpose ngan orang luar since aku ade asthma..bukan senang nk jd org berpenyakit..so sape yg sihat walafiat 2...bersyukur la k?demam kali ni siap menggigil2...rase sangat lonely bile saket x da sape nk ngadu...saket...sangat saket...demam malam td bukan calang2..aku kene serangan asthma n demam serentak!!!
saket..seyes saket..badan aku x tertanggung...sampai nges2 aku tahan saket..dengan pergolakan jiwa lg (wacheh!!)....memang uji aku...sampai aku teros amek wudhuk n mintak kurangkan saket aku..Allah..aku x kuat...saket...

Hann x salah kan sape2 dalam hal ni..aku redha n sentiasa doakan yg terbaik untuk mereka...cayelah..ni je yg Hann mampu buat untuk korang bahagia...

Ps: Entry kali ni memang emo sket..hehe...jiwang pon ade...

Monday, August 10, 2009

seyesly sedey...

You know we belong together
I have no time for you to be playing
With my heart like this
You ll be mine forever can't you see
Why do you play with my head,
Why do you play with my mind?

Said we'd be forever
Said it will never die
How could you love me and leave me
Slowly you change
When all my heart belongs to you

Dear I can't sleep at night without holding you tight
Each time I try I just break down and cry
Pain in my head
I'd rather be dead

Although we've come to the end of the road
Still I can't let you go
I know you really love me,
You just don't realize

Maybe I'll forgive you?
We should be happy together?
Forever, you and i?

I'm here for you

All those times of night when you just hurt me
And just run out with that other fella
I knew about it, I just didn't care
You just don't understand how much I love you do you?

Right now, I'm just in so much pain
My heart is lonely......
My heart hurts.....
Yes I feel pain too....
Please......I'm begging you

Sunday, August 9, 2009

demam

kawan2 hann demam!!!
dari semalam...
hope demam bese..menakutkan la..
sebab demam ni ade batuk, selsema n sakit tekak!!!
dah mcm sintom h1n1 kan???
xnk!!!
xnk jd babi..hehe

Friday, July 31, 2009

My LiFe AwarD...


THANKS TO ALL AROUND ME COZ MAKES MY LIFE COLORFULL!!!SO..THE WINNERS OF HANN LIFE AWARD GOES TO..

1. Lelaki paling gentleman
MAHENDRA DINESH

2. Perempuan paling kretif
KARTINI MARZUKI

3. Budak paling bengong aka paling masuk air
EMAMUL EMBIA NAZARUDIN

4. Makhluk paling banyak mempengaruhi Hann
NALIZA ZAILAN
(ehem..ni mempengaruhi carutan..haha)

5. Makluk paling sabar
FAIRUZY AB HADI

6. Perempuan paling daring
A'FIFAH MOHD YUSOFF

7. Team paling bes aka paling bes to hang out with
WONDERPETS!!! (dianggotai oleh Nelly, Julie, Hann, Fifa, Akem, Emam, Zack & Zool)

8. Makhluk paling x leh caye cakap die
ZAIDI ZAINON (die suke tipu 2 kali pastu baru bgtau cte sebenar..benci3)

9. Idea beliau sangat relevan
SHAHIRRUL HAQIM MAILAH

10. Orang paling banyak kawan
EN pG

11. Kawan paling bes
NUR AMIRA ZULKARNAIN

12. Sportsman
MOHD ANAS FARHAN ISMAIL

13. Paling Hann sayang aka paling Popular
Hann's family (Mak, Ayah, Ayong, Abang, Hann, Sadiq & Mimi...and also sume family!!)

14. Paling suke gelak & bes ajak ngarut
NURUL AMIRA (tahniah ye kak Mier..)

15. Paling Hann suke nk kuar
MUHAMMAD RAIMI ZALUDIN

16. Paling havoc
FARAH AINA SHAMSUL ANUAR (fara, btol ke nama ayah ko??hehe)

17. Paling suke berbisness
NUR FARHANA RAMLI-anna UTM..(ha..kompem ko tekejut name ko ade kan anna??) SITI HASMAH SELAMAT-nor UTM

19. Paling suke teddy bear
DILLA-utm (sowi cik dilla..xtau name penoh ko..kang pakai letak slah lak.hehe)

20. Tempat belajar paling Hann xkan lupe
SEKOLAH MENENGAH SAINS MUZAFFAR SYAH MELAKA (mozac)-The place which teach me how to live

21. Paling baik & caring
MUHD FAIZ ABD KADIR

22. Anugerah khas juri... KEPADA SEMUA PEMBACA2 BLOG YANG SANGAT LOYAL...TQ VERY MUCH.. Align Center

Tuesday, July 28, 2009

SICK..SAD...TIRED..FRUSTRATED..LOST...MIRICLE..
I NEED STRENGTH...

Im sick!!

Have you ever loved somebody so much It makes you cry Have you ever needed something so bad You can't sleep at night Have you ever tried to find the words But they don't come out right Have you ever have you ever Have you ever been in love Been in love so bad You'd do anything to make them understand Have you ever had someone steal your heart away You'd give anything up to make them feel the same Have you ever searched for words to get you in their heart But you don't know what to say And you don't know where to start Have you ever loved somebody so much It's makes you cry Have you ever needed something so bad You can't sleep at night Have you ever tried to find the words But they don't come out right Have you ever, have you ever Have you ever found the one You've dreamed of all your life You'd do just about anything to look into their eyes Have you finally found the one you've given your heart to Only to find that one won't give their heart to you Have you ever closed your eyes and Dreamed that they were there And all you can do is wait for that day when they will care Have you ever loved somebody so much It's makes you cry Have you ever needed something so bad You can't sleep at night Have you ever tried to find the words But they don't come out right Have you ever, have you ever What do I gotta do to get you in my arms baby What do I gotta say to get to your heart To make you understand how I need you next to me Gotta get you in my world 'Cuz baby I can't sleep Have you ever loved somebody so much It's makes you cry Have you ever needed something so bad You can't sleep at night Have you ever tried to find the words But they don't come out right

have you ever....='(

Ps: Im posting this at sumwhere in KL...x nyemapat balik JB..hehe

Saturday, July 25, 2009

ala..aku punye la exited nk tgk katon mr bean..arini bangun awal 845 pon sebab cuta2 nk tgk mr bean la..tunggu depan tv pkol 11 lg..aleh2..bile 1130 tgk katon nih aku dah tgk dah...frustnye!!!! tolong la...semalam tgk Shin Chan sangat bahagia!!!sebab cite yang baru n aku salu lupe nk tgk cte 2 sebenonye..hehe...

3 katon yg paling aku suke:

1) Mr Bean animated series

2) Crayon Shin Chan

3) Spongebob Squarepaints


Lil bit childish kan???
tp try la tgk..kompem korang pon suke..caye la..kan Bobbob???

PS: aku ingat lg dulu tyme matrik Bobbob ade botol air spongebob kaler kuning..bile jatoh je bekas 2..mak ai..malu 1 dunia sebab bunyi die..hehe

IKLAN NIPPON PAINT YANG BARU MEMANG KIYUT LA..
AKU MEMANG SUKE BENDA2 YG KIYUT MIUT NIH..DARI IKLAN SEBELOM NIH PON AKU SUKE JUGAK...

Malam sabtu yang gelap...

Nape aku buat tajuk entri cam2??sebab baru lepas tgk jgn lupe lirik bukak lagu Hujan-Pagi Yang Gelap...
Malam ni..aku dah start online pkol 830...
awal??memang la awal..ingat nk isi survey kementerian untuk graduan 2...
pas2 tgk2 surat baru teringat yg die bukak start 27 ari bulan..
so aku pon ym je la kan..arini cam mud bes sket sebab dah dapat gaji 1st semalam..
dapat gaji tersebut pada 24 Julai 09 pada jam 9.02am..how excited i am sampai pkol bape dapat slip gaji pon aku tgk tau..hehe
so harini aku berjalan2 shopping tingkap ngan mak..dapat makan pizza!!yes!!! i like!!

ok la..lupe kan pasal pizza...
aku nk cite pasal ketidak puasan aku ngan malam ni..sepatotnye malam ni malam rilek untuk sume manusia..xkire la keje ke..blaja ke..skolah ke kan??
so suppose....rancangan TV kene la tip top..
hangin aku 1 badan tau!!!
tgk tv1 ade pilih kasih...gile buhsan...
tv2 ade ape ek??lupe lak
tv3 lak cte ketentuan...ending cam dah boleh agak je...
astro ria lak ade cte ngarut ape ntah (actually aku x suke cte melayu astro..x bes)
prima lak ade cte yg mane sgt membuhsankan bg seorang hann untuk tgk!!!
dan channel seterusnye...
xpham la!!!!
tolong la buat cte bes sket..sonok sket aku lek kat umah kan???
ni yang aku nk bomkan sume opis tv seluruh malaysia nih..kecewa la!!!wa!!!wa!!
sape nk join aku jd nordin mat top??haha

PS: Tgah layan lagu Lenka- The Show...

Friday, July 24, 2009

MJ (Murder) Conspiracy

i've read about this article which I cannot recall where I found it..Juz wanna share sumthing I find interesting...


Michael Jackson (MJ) was known as the most loving person in the world. He gave up most of his assets for charity and all his life, he fought for equality of the African Americans, AIDS victims, Against Drug Abuse, Against Abortion, Against Child Labor and secretly channelled his properties for the hungry children of the world. However, he wasn't peace at heart. He always think of himself as a child trapped inside a man's body. Being Peter Pan is all his dream, never to grow up, forever a child. That inspires him to build Neverland - a heaven for children. Children of all ages and races are welcomed to Neverland. MJ had so much love to give.

However, he made a mistake which he didn't know of the consequences. He saw the peaceful life his brother, Jermaine (Muhammad Abdul Aziz) had as a Muslim - true, Jermaine faced so much pressure that he moved to Bahrain.

In 1989, MJ made a press conference which shocked the world, "I have seen the Islam in the life of my brother, I have read the books about Islam. And I'd love to someday feel the calmness and peace of Islam...."

Since that, MJ's life was never the same again.
He was accused of so many accusations against child molestation. MJ was not someone who can deal with much pressure as he is a 'delicate child'. All the extortion and black mail followed after that. Everything he did was being seen as wrong in the eyes of the Media. All these are to influence his fans to hate MJ. If he is hated, then he would not be influencial anymore.

For several years, he stayed in England. Getting motivation from a long time friend, Cat Stevens, who had converted into Islam - named Yusuf Islam. From him, MJ learnt how Yusuf had survived being Muslim. He made friends with a song writer, Zain Bhikha too, who wrote a song titled, "GIVE THANKS TO ALLAH", which he wanted MJ to sing whenever he is ready.

Following his trial, MJ withdrew to Bahrain, where he was the special guest of sheik Abdullah bin Hamad Al Khalifa, the son of Bahrain’s king. It was then that Michael began to give conversion more “serious thought.”
MJ stayed in Bahrain for approximately 3 years. He studied Islam, the prayers and learn to read the Koran (al-Quran).


Finally, he came back to Los Angeles and in November 2008 MJ had formally converted to Islam in a ceremony at a close friend’s house in Los Angeles.
He perform Haj with the King of Bahrain and son on December 2008.


He had a hidden agenda when he wanted to make a final comeback. He annouced in a press conference on March 2009, "This will be my final concert. I'll see you all in July....."

He planned that during his concert, he would announce that this is the FINAL concert as he wouldn't be performing anymore. He will declare that he is a Muslim and will only sing with Yusuf Islam and Friends.
At the end of the concert, he will be singing the song, "GIVE THANKS TO ALLAH" with Yusuf Islam. That is the reason why he chose London as his final concert venue instead of the USA. It was because he thought he could escape the USA's extortion, and that he could perform with yusuf Islam who is in England.

At 12.30am, 25th June 2009, he hugged his production manager and said, "After reherasing for 2 months, I am finally ready for the concert..."
Before leaving to sleep, he waved his dancers, "It was a good night everyone. I'll see you all tomorrow..."
The next thing... He was pronouced dead at 2.26am.....

When 911 was called, there are so much questions asked. It is as if they didn't know who MJ is and where he lived. The questions asked are more towards to delay time.
The hospital said the autopsy result can only be obtained after 2 months - very illogical as even the worst African technology could obtain the result in less than 2 weeks.

MJ's family members opt for second private autopsy as they started to feel something fishy is going on. The result came out in about 4 days - MJ was drugged with high dosage of anaesthetic - drug that brings about a reversible loss of consciousness, if used to much could stop the heart from beating.

Another result which was not aired in the media was, MJ's stomach is empty of this drug, but his blood were filled with it - same case as the death of Marilyn Monroe.
The private doctors also found many needle marks, afraid to be forced injections given to MJ on his bed.

In CNN Live after a week, Barack Obama was interviewed. And he said, "I love MJ, I grew up listening to his songs. It is a great loss, but rest assured that there is no conspiracy in his death..."
Now, why must a President made such statement before the official autopsy result came out? How would he know that there is no conspiracy without the post-mortem result? Seems like someone is afraid of his shadows.

MJ was known to the world as a person who is against drug abuse. Why must he be addicted to drug, then? If he wanted to commit suicide, why rehearse for his concert? And why will he want to see his dancers the next day?

Enough about his death. I am sure people around the world is not stupid anymore. These supreme power can fool us during the Marilyn Monroe conspiracy, Martin Luther King and Princess Diana. But in this MJ's case, they left too many loopholes for those who think...!!



MJ left us with this unfinished studio-recorded song, GIVE THANKS TO ALLAH. You can download this song here:
http://www.filefactory.com/file/ahb80ff/n/Micheal_Jackson_-_Give_Thanks_To_Allah_mp3

MJ's family was about to give him a Muslim burial with the help of The Brotherhood of Islam. But, the CIA showed up at Neverland's door - blackmailed them that if they do so publicly, Katherine (MJ's mother) would be pull off from MJ's 3 children's custody as well as MJ's estates. Instead, they'll hire Debbie Rowe for the purpose, and the court will be in their favour. So much for democracy and fairness...

Finally, they agreed to let MJ have a Muslim Burial in Neverland. But in condition, must show to the public a Christian Memorial Service, as to prove to the world that MJ was never a Muslim.

So, Staples Centre was just a normal show. That's why the coffin was closed and sealed.

MJ was buried days earlier. The Gold Coffin was empty. They were about to bury the Coffin according to Christianity ways in Hollywood - as in their deal with the USA Government.

These happened, because the USA is afraid of the rising numbers of Muslims in the world.

Ps: If that so...muslim..please pray this case will reveal...

Thursday, July 23, 2009

KIte marah org bile x Kenal??

sape setuju dgn Ku???kite marah org x puas at ngan org sebab kite x kenal die..ok la..nt sambung..cari ilham sambil keje dulu..

Monday, July 20, 2009

Yeay!!

buat julung2 kalinye aku menghantar entri kali nih kat opis..tau nape??sebab aku sampai opis pkol 805..cepat x??

Kali ni aku nk korang fikirkan...(especially untuk perempuan)
Ape expression muke korang kalo katekan adesorang mamat ajak korang kawen dengan tetbe...itu kire ok kalo korang kenal die..wat if x kenal die sedalamnye...juz kenal die as 1 of ur staff or university click or your ex-skoolmate????
or maybe..korang baru je kapel x sampai sebulan..ha..amacam???
ade berani nk cari penyelesaian untuk situasi aku bg nih x??


2 la..aku terfikir benda nih tyme aku bace satu email nih...jap...
aku attach yek..

email cakap: Ada org jodohnya cepat sebab jambatannya
singkat. Usia 25 tahun rasanya belumlah terlalu lewat. Dan usia 35
tahun belum apa² kalau sepanjang usia itu telah digunakan untuk
membina kecemerlangan. Nyatakanlah perasaan dan keinginan anda itu
dalam doa² lewat sembahyang. Allah mendengar.

hann cakap: wacheh...ayat atas ni memang agak jiwang la..tp aku layan je..sebab kadang2 aku pon layan je jiwang2 nih..ups!!!hehe...tp betol kan ape email 2 cakap???

email cakap: Memang kita mudah tersilap mentafsir kehidupan ini. Kita selalu
sangka, aku pasti bahagia kalau mendapat ini. Hakikatnya, apabila kita
benar² mendapat apa yang kita inginkan itu, ia juga dtg bersama masalah.

hann cakap: btol2!!!!aku sokong ayat last 2 gile2 punye..x tipu weh...xde benda yg perfect kat dunia nih..n i've experienced the fact...

email cakap: Demikian juga perkahwinan. Ia baik sebab ia dibenarkan oleh agama,
sunnah Nabi, sebagai saluran yang betul untuk melepaskan shahwat di
samping membina sahsiah dan sebagainya, tapi ia juga buruk sebab ramai
org yang berkahwin hidupnya semakin tidak terurus.

hann cakap: glup!!!no komen..soram den donga!!

email cakap: Ramai orang menempah neraka sebaik sahaja melangkahkan kaki ke alam
berumahtangga. Bukankah dengan ijab dan Kabul selain menghalalkan
hubungan kelamin, tanggungjawab yang terpaksa dipikul juga turut
banyak! ? Bukankah apabila anda gagal melaksanakannya, anda membina dosa
seterusnya jambatan ke neraka?

hann cakap:again..telan air liur..mak ai..makin sakit tokak den...

email cakap: Berapa ramaikah yang menyesali perkahwinan masing² padahal dahulunya
mereka bermati-matian membina janji, memupuk cinta kasih malah ada
yang sanggup berkorban apa sahaja asalkan segala im pian menjadi nyata?

hann cakap: seyes sedey!!!kalo la aku yg kene nih...kompem aku meraung....

email cakap: Jika tidak sanggup untuk bergelar isteri tidak usah berkahwin dulu.
Jika merasakan diri belum cukup ilmu untuk bergelar ibu ataupun ayah,
belajarlah dulu. Jika rasa² belum bersedia untuk bersabar dgn kerenah
anak², carilah dulu kesabaran itu. Jangan berkahwin dahulu sebab
kenyataannya ramai yang tidak bersedia untuk melangkah tetapi telah
melompat, akhirnya jatuh terjerumus dan tidak jumpa akar berpaut
tatkala cuba mendaki naik.


hann cakap: eeyup!!!aku stuju...jgn pk gatal je kak n abg n adik sekalian..kawen nih benda susah..idop mati.mase depan..keputusan nih bukan untuk sehari 2..tp d whole life..kalo blur n x pasti..mintak tolong Dia..pasti membantu!!

PS: MORAL VALUE OF THE STORY...GUNALAH JAMBATAN YANG DISEDIAKAN UNTUK MELINTAS DAN BUKANNYA MELINTAS SESUKA HATI DENGAN JAYANYA!!SEKIRANYA TERLANGGAR OLEH KENDERAAN...KAN KE SUSAH...DON'T DRINK & DRIVE..WAHAHA..MEREPEK!!

nak Beli Kete...

toLong La KaWan SEkaLIAn...
SeyeS BunTu Nih..NaK bEli KEte Ape???
BudgET rM 500 KE baWah JE sEbULan...
Bg LA IDeA...

Saturday, July 18, 2009

Schedule cik Hann semakin Pack!!so kepada kawan2 yg nk ajak dating n meeting,cek schedule kat my PA k??(yucks!!celah bedah lak aku ade PA)
19/7- Jumpe Remy
20-23/7- Kerje semakin bertimbun kat opis..
29/7- Training kat KL...kot..
8/8- amek jubah Konvo
16/8- my bday!!!(so..take note 2 all my blog readers..hehe)
17/8- my convocation day

mak ai..xde la byk sangat!!!poyo je ko ni hann oi..dah buat list lak kat blog..org laen pon busy ape..xde pon nk buat entry???(han dah gile weh..sendiri tanye..sendiri jawab..eh,cop2!!!bukan aku ke hann???)

HappY!!!


The best way to cheer yourself up is to try to cheer somebody else up...
yup..i agree with Mr
Mark Twain who said that...
simple and easily to understand kan???
I trust Mark Twain coz when I c smiling people..I can feel their happiness too..
If only we'd stop trying to be happy we could have a pretty good time!!!Seriously!!!Trust me...
But sometime, i think that
nobody really cares if you're miserable, so you might as well be happy...
Happiness is excitement that has found a settling down place. But there is always a little corner that keeps flapping around....so PLEASE dear fwen, don't stop being happy ok???

PS:
Happiness is always a by-product. It is probably a matter of temperament, and for anything I know it may be glandular. But it is not something that can be demanded from life, and if you are not happy you had better stop worrying about it and see what treasures you can pluck from your own brand of unhappiness.....wink!!!

Friday, July 17, 2009

New Car???

Hann gonna buy a new car..sebab my seksi (name glamer savvy kelabu aku) mak nk gune g keje..kete mak,viva lak nk diberi pada my adik..so..i kene beli kete baru..wa..baru je keje..dah kene beli...nk beli saga blm kaler ape???bg idea kawan2...
bg idea kat ruangan menjerit ye..since my entry xleh nk komen..
sowi la dah lame x update ini blog..sgt busy n penat untuk update..tp bile dah lame keje..akan ku update ini blog tyme keje..haha!!!!jahat2!!!
aku ade header blog yg baru..credit 2 kartini marzuki!!!

Monday, July 13, 2009


"Out of sorrow entire worlds have been built
Out of longing great wonders have been willed
They're only little tears, darling, let them spill
And lay your head upon my shoulder
Outside my window the world has gone to war
Are you the one that I've been waiting for?"

Sunday, July 12, 2009

DEsaRu..

Semalam mcm yg penah aku post sebelom nih...
aku lepak kat Desaru ngan Tynee, Deen and my lovely Remy..
Cian remy demam2 pon g gak..Tq darling..Appreciate it so much!!!
Tynee mmg bes...cam gile n masok air..yg kagum nye die x tdo pon sepanjang perjalanan 2 kan...
and Deen yg sgt 'tampan' bertema beach attire..
dalam perjalanan..kitorang layan la radio Johor n sinar..aku pon xpaham nape x dapat radio laen..radio kete seksi aku rosak or tiada 'line' radio laen??
Dalam perjalanan ade lori tertonggeng lak kan..peh..kalo la aku curik kelapasawit 2..kan bes??pak cik kayo!!!
sampai je..memang sangat bes weh..xtau nape..tp cam cian kat Remy..Demam..so x la join kitorang bersuka ria kat tepi pantai..
Deen lak nk mandi tp segan..pas2 bleh lak bile pas balik dari pantai kate terjatuh kat dlm air..ntah pape ntah..
aku xleh post pic la..sebab aku sgt2 lupe nk amek..kalo nk tgk..tgk kat blog tynee..
pas2..g umah nelly amek baju..yg besnye kitorang amek rambutan..sangat bes..teringat mase kecik2..panjat pokok blakang umah sebab nk amek rambutan!!!!caye x???
pas2 lepak lak ngan nelly kat umah abang die..
seyes penat semalam..tp sangat2 bes..
pasni aku xnk lepak shopping la..nk g jalan2 je..
bes!!!

so sape nk ajak bercuti..ajak hann k??

Thursday, July 9, 2009

EpI 9th MonTh SayaNg...
Love U So MuCh..
U KnoW How MuCh I lOvE u...

Wednesday, July 8, 2009

CAN'T WAIT 4 DIZ SATURDAY

Sabtu nih hann aku berpicnic ngan rakan nya..Rakannya adalah kenalan yang dikenali 3 tahun yang lepas di UTM..hann berniat hendak berpiknik kerana khuatir bahawa beliau tidak akan berjumpa dengan kenalannya ini..Ya lah..kenalan ini berasal dari Pulau Borneo sana..
Macam2 telah mereka rancangkan untuk sabtu ini yang pastinya matlamat utama mereka adalah untuk mendapat kegembiraan tahap maksimum..
Hann sangat bersemangat hendak berpicnic sehinggakan sanggup meninggalkan keseronokan hujung minggu dirumah..Hann juga bercadang hendak membawa makanan hasil air tangan sendiri..Wah, betul2 bersemangat nampaknya Han kali ini..
Bukan itu sahaja, Hann juga sanggup bangun pagi untuk mengambil kenalannya aka Kartini di HSA, JB...
Eh, helo Cik Kartini..kerana ko aku berkorban sampai begitu sekali..chet!!
adoiyai...ape ko buat ni ha??ape la sepesel nye anda..
Haha..tonggang langgang tatabahasa aku kerana nk marah ko Tini..Chet...

Ps: Aku menyokong kerajaan memansuhkan PPSMI..Sebab 2 aku guna *bahasa malaysia terbaik..

*aku guna bahasa malaysia kerana bahasa ini adalah bahasa orang Malaysia..bukan hanya org Melayu OK!!!

Tuesday, July 7, 2009

aku dah bosan!!!

aku dah bosan la tgk blog aku nih... cam boring gile segala2 nya.. tgk la bebile aku nk btolkan..keje ma...xda masa nk btolkan..kan bes kalo ade makhluk name kartini marzuki untuk mencantekkan blog ini..haha.. aku ade plan yg sgt hebat diz sabtu.. aku akan post ape kejadian tersebut di entry akan datang k??? arini punye la bosan xde keje..sampai aku tertido secara duduk..siap kantoi ngan senior aku lak kan..peh bukan maen malu lg aku!!!haha dah la tempat aku btol2 depan pintu pejabat HR yg sering dihinggapi oleh segala makhluk di UEM tersebut..bayangkan malunye aku pabila kantoi tersengguk beberapa kali.. (eh, hann bukan ke dah byk kali gak ko tersengguk sebelom nih??)

1st picture on 1st dating

Ps: Moral value of the story, waktu kulian jgn tido!!!!

Monday, July 6, 2009

sukenye keje..

lately ni aku cam xde idea la nk post n memake upkan blog aku nih..
xtau la..nape..tajuk 2 pon aku pakai taip je..haha...
ape nk post??
bg idea la kawan2...

Saturday, July 4, 2009

Damn sedey

AKU TENGAH BERMURAM DURJA START MALAM TD,PUKUL 1 LEBEY, 4 JULY 2009...
DAH LAME RASENYE AKU X NANGES CAM 2 TROK SEMALAM...SIAP GIGIL2 LAGI..KALO AKU DAH START GIGIL SAMBIL NAGES 2,,MAKSUDNYE AKU MENGALAMI TEKANAN YANG SANGAT2 TINGGI DAN AKU X TERTANGGUNG SEBENARNYE...BUT AKU POSITIF JE..MAYBE IT'S GUD FOR ME OR 'MY PART' AS A PAY FOR MY SINS...


SPECIAL APPRECIATION TO KARTINI WHO WITH ME YESTERDAY....
AND ALSO KAK YUS AKA FAIRUZY...SHE OWIZ THERE WHEN IM INNEED AND INDEED..
SAME GOES TO ATIYA...HAPPY GO LUCKY AND LOYAL...
ALSO...NUR AMIRA ZULKARNAIN, MY BESTEST FRIEND EVER!!!!!


JOURNEY OF LIFE IS NOT SIMPLE LIKE WE OWIZ DREAM OF..LIFE FULL OF SORROWS AND OBSTACLE...AKU XKAN KUAT TANPA ORG KAT SEKELILING AKU...
I'M FREE..............................

Friday, July 3, 2009

KEJE MEMANG PENAT

Dah keje..tp memang penat..actually aku ade je idea nk post..t aku xde mud la...
nt k???
skrg ni dalam pale aku ade sekor je...
Enche Muhammad Raimi Zaludin..die tido x hengat la plak kan???
Semalam ingat nk bual2 cakap ngan die sebab die abes practical..Epi gile rasenye...Aleh2 die g lepak2 ngan membe2 die...Adus..rindu bangat!!!!

Ps: Ape nk buat kalo tetbe berubah????Wah..sangat sedey...

aku bace ni tros nges....KISAH BOY, GIRL & 1000 BURUNG KERTAS

seyes la..sedey bace cte ni. aku dapat benda ni dari email en karim..tq ye en karim...

Sewaktu Boy dan Girl baru bercinta,
Boy melipat 1000 burung kertas buat Girl,
menggantungkannya di dalam bilik Girl.
Boy mengatakan 1000 burung kertas itu menandakan 1000 ketulusan hatinya.
Waktu itu...
Girl dan Boy setiap saat selalu merasakan betapa indahnya cinta mereka berdua...
Tetapi pada suatu saat, Girl mulai menjauhi Boy.

Girl memutuskan untuk berkahwin dan pergi ke Perancis...
Ke Paris...Tempat yang dia impikan di dalam mimpinya berkali2 itu...
Sewaktu Girl hendak memutuskan hubungan dengan Boy, Girl berkata kepada Boy,

kita harus melihat dunia ini dengan pandangan yang dewasa...
Berkahwin bagi wanita adalah kehidupan kedua kalinya...
Aku harus memegang kesempatan ini dengan baik.
Kamu terlalu miskin, sungguh aku tidak berani membayangkan
bagaimana kehidupan kita setelah berkahwin...!!

Setelah Girl pergi ke Perancis,
Boy bekerja keras...
dia pernah menjual surat khabar...
kerja part time...
bisnes kecil-kecilan...
setiap pekerjaan dilakukan dengan sangat baik dan tekun.
selepas beberapa tahun...
Kerana pertolongan rakan dan kerja kerasnya,
akhirnya dia mempunyai sebuah syarikat.
Dia sudah kaya, tetapi hatinya masih tertuju pada Girl,
dia masih tidak dapat melupakannya.

Pada suatu hari... waktu hujan,
Boy dari keretanya melihat sepasang orang tua berjalan sangat perlahan di depan.
Boy mengenali mereka, mereka adalah orang tua Girl....
Boy ingin mereka lihat kalau sekarang Boy tidak hanya mempunyai kereta sendiri,
tetapi juga mempunyai rumah dan syarikat sendiri,
Boy ingin mereka tahu bahawa dia bukan seorang yang miskin lagi,
dia sekarang adalah seorang Boss.

Boy memandu keretanya sangat perlahan sambil mengikuti sepasang orang-tua tersebut.
Hujan terus turun tanpa henti, biarpun kedua orang-tua itu memakai payung,
tetapi badan mereka tetap basah kerana hujan.

Apabila mereka sampai ke tempat tujuan,
Boy tercengang dengan apa yang ada di depan matanya, itu adalah tempat perkuburan.

Dia melihat di atas batu nisan, Girl tersenyum sangat manis terhadapnya.
Di samping makamnya yang kecil, tergantung burung2 kertas yang dibuatkan Boy.
Dalam hujan, burung2 kertas itu terlihat begitu hidup,
Orang-tua Girl memberitahu Boy,
Girl tidak pergi ke Paris ,
Girl diserang kanser,
Girl pergi ke syurga.
Girl ingin Boy menjadi orang,
mempunyai keluarga yang harmoni,
maka dulu dengan terpaksa Girl berbuat demikian terhadap Boy.
Girl beritahu dia sangat memahami Boy,
Dia percaya kalau Boy pasti akan berjaya.
Girl mengatakan...
bahawa pada suatu hari Boy akan datang ke makamnya
dan berharap dia membawakan beberapa burung kertas buatnya lagi.
Boy langsung berlutut,
berlutut di depan makam Girl,
menangis dengan begitu sedihnya.
Hujan pada hari itu terasa tidak akan berhenti,
membasahi sekujur tubuh Boy.
Boy teringat senyum manis Girl yang begitu manis dan menawan,

Mengingat semua itu,
hatinya mulai menitiskan darah...
Sewaktu orang tua itu keluar dari pemakaman,
mereka melihat Boy sudah membukakan pintu kereta untuk mereka.
Lagu sedih terdengar dari dalam kereta tersebut.

"Hatiku tidak pernah menyesal,
semuanya hanya untukmu 1000 burung kertas,
1000 ketulusan hatiku,
berterbangan di dalam angin
menginginkan bintang yang lebat bertebaran di langit...
melewati sungai perak,
apakah aku bisa bertemu denganmu?
Tidak takut berapapun jauhnya,
hanya ingin sekarang langsung berlari ke sampingmu.
Masa lalu seperti asap...
hilang dan tak kan kembali...
menambah kerinduan di hatiku...
Bagaimanapun dicari,
jodoh kehidupan ini pasti tidak akan berubah.."

Wednesday, July 1, 2009

LAWAK LAGI...

SIAPA BANGANG

Seorang lelaki telefon hospital untuk memberitahu yang isterinya nak bersalin. Dan jururawat hospital menjawab telefon lelaki tersebut.

Lelaki: "Hello... tolong saya sebab isteri saya nak bersalin!"
Jururawat: "Sila bertenang... ini anaknya yang pertama ke?"
Lelaki: "Apa la punya bangang... ni laki dia la!"
Jururawat: "Pulak... "


RAHSIA MENANGKAP IKAN

Ada seorang nelayan yang selalu dapat banyak ikan bila dia ke laut... so crew TV9 interview dia untuk rahsia dia tangkap ikan.

Crew TV9 : "Apa rahsia pakcik tangkap ikan?"
Nelayan : "Oh, pakcik guna firasat. Pakcik tengok cara isteri pakciktidur bila pakcik bangun pagi.
Kalau dia mengereng ke kiri, pakcik tebar jala ke kiri. Kalau dia mengereng ke kanan pakcik tebar ke kanan."
CrewTV9 : "Kalau isteri pakcik tidur terlentang?"
Nelayan : "Itu tandanya rezeki depan mata, pakcik tak turun ke laut pagi tu... "
CrewTV9 : "O, ye ke... "



MALUNYA

Seorang wanita muda telah terberanak di dalam sebuah lif.. Dier pun malu macam nak giler dan tak mahu kuar dari lif itu. Pihak pengurusan bangunan pun memanggil polis, bomba dan pakar ilmu jiwa untuk pujukdier keluar.

Pakar ilmu jiwa tu pun cakap ler, "Cik... keluar lah... aper nak dimalukan... perkara biase jer nih."
Wanita muda yang terberanak itu pun menjawab, "Tak mau, tak mau, saya malu."
pakar ilmu jiwa itu menambah, "Alah cik... tahun lepas saya ader 1kes lagi teruk... pompuan tu beranak dalam longkang!!"

Mendengarkan kata-kata pakar ilmu jiwa tu jer, wanita muda tu terus meraung bagai nak giler lalu berkata, "Yang tu pun saya gak,uhwaaa.. .. !!!"

Pakar ilmu jiwa itu tak tahu nak cakap aper.



Nyonya Mei Lee

> Pada suatu hari, seorang Nyonya bernama Nyonye Mei Lee datang ke KL untuk
> kali pertama selepas menang loteri. Beliau check-in disebuah hotel mewah
> dan seorang pelayan membawakan begnya menuju ke bilik penginapan Nyonya Mei Lee.
> Nyonya Mei Lee dengan girangnye mengikuti langkah-langkah pelayan itu dan ketika pelayan tersebut menutup pintu, Nyonya Mei Lee melihat ke sekeliling.

> Beliau tetiba menjadi marah lalu berkata kepada pelayan tersebut.
"Eksekius mi, lu jangan ingat wa tua, mali dari kampung, tatak tau duduk hotel.. sudah baya latut latut, lu kasi ini bilik ka??! kicik!! tatak tibi, tatak lemari tatak apa pun??? katil mau titun pun tatak????, haiyyaaa..mau tipu olang ka??!!"

> Lalu pelayan itu pun menjawab, "Sabar Nyonya, ini baru lift, maaa....."

PS: esok aku post cte jiwang lak..kompem korang sedey...

tunggu k???

Lawak sey...

PUKUL BERAPA BUKA?

Pada suatu tengah malam telepon di rumah seorang pustakawan berdering.
"Pukul berapa perpustakaan akan di buka?" seorang pemuda di hujung talian bertanya.
"Jam 9 pagi encik, apa hal yang penting sangat encik menelifon saya tengah malam buta nie?" tanya pustakawan tadi.
"Tak boleh buka awal lagi ke?" pemuda itu bertanya lagi dengan nada kecewa.
"TIDAK, tidak akan dibuka sebelum pukul 9!" si pustakawan menjawab dengan nada yang tinggi.
"Penting sangat ke sampai encik tidak boleh tunggu sampai pukul 9 pagi untuk masuk?".
"Siapa kata saya mau masuk?" kata pemuda itu kesal,
"SAYA MAU KELUAR!"



MANGGA

Pada suatu hari ada seorang pembeli yang sedang tawar-menawar dengan seorang penjual buah mangga.
Pembeli: "Bang, berapa harga mangga sekilo?"
Peniaga: "RM7!"
Pembeli: "Amboi, mahal sangat... RM5 sudah la!"
Peniaga: "Tak boleh dik, harganya dah cukup murah tu!"
Pembeli: "Kalau tak manis, macam mana bang?"
Peniaga: "Kalau tak manis, tak payah bayar!"
Pembeli: "Kalau macam tu, beri saya yang tak manis 10 kilo!"

1st day of work...

Today was my 1stday working at UEM Land...That was reaally amazing experience..My boss is really supportive and also sporting...
Nothing much 2 do on 1st day..yet fun..
Its 2 early 2 judge any rite??
Maybe i will not 2 often 2 post new entry after diz..

Tuesday, June 30, 2009

nak jam nih!!!


Oleh kerana besday saye nk dekat (sebulan lebey lg)
saye telah menyenarai putihkan segala apa2 yang saya kehendaki untuk besday...
n tgah pk2 nk mintak adiah besday ape untuk taun ni dari mak n ayah..
sape ade cadangan???
jam 2 pon nk jugak!!
erm....
pk2....